fredag 20 januari 2017

Veckobrev v.3

Hej!

I måndags blev det tyvärr ingen skridskoåkning då det hade blivit någon miss i planeringen så vaktmästarna spolade planen när eleverna skulle åka. Idag fick de åka och de elever som går på fritids har vid några tillfällen i veckan erbjudits att åka skridskor.

I tisdags började vi med vårens NTA-låda Kemiförsök. Eleverna tycker det ska bli roligt med den här lådan och efter att ha pratat om vad kemi är och vad som kan hända så hoppas eleverna på att något kommer att smälla :) I tisdags pratade vi mycket om de säkerhetsregler som är viktiga att följa när vi arbetar med den här lådan. Eleverna fick även gissa vilket vitt pulver som finns i en påse. Vad som finns i påsen ska eleverna ta reda på i slutet av alla uppdrag.

Idag har eleverna börjat arbeta med ett material i svenska som heter Pilen. Det är arbetsblad, lådor med olika uppgifter som eleverna ska göra enskilt eller i par. Pilen tränar bland annat rimord, stavning, lång och kort vokal. Vi kommer arbeta med Pilen under vårterminen.

Under detta inlägg finns ett inlägg om läxor som det är bra om ni läser. Det finns även inlägg med information från rektorn till er vårdnadshavare.

Nästa vecka är det skridskor måndag och fredag. Bibliotek på torsdag.

Trevlig helg!
Johanna