fredag 28 oktober 2016

Veckobrev v.43

Då var det dags för höstlov eller läslov som det numera kallas :) Eleverna har fått både veckansord och läsläxa som räcker fram till onsdag v.45. Vill era barn läsa längre så får de självklart göra det. Skriv bara i kommentarsfältet i läsloggen hur långt de har läst.

På klassrådet i måndags gick jag igenom Ungärde skola och fritidshemmet Älgpassets plan mot diskriminering och kränkande behandling tillsammans med eleverna. Planen finns att ta del av på kommunens hemsida under Ungärde skola.

Under några veckor har vi arbetat med stjärnsystem. Klassen har fått stjärnor när lektionen haft bra arbetsro. Efter varje lektion, ibland i anslutning till lektionen, pratar vi om hur eleverna och jag upplevt arbetsron. Har alla kunnat arbetat? Vad var bra? Vad var mindre bra? Vad behöver vi tänka på under kommande lektioner?
I onsdags var det några lektioner som inte fungerade bra. Under samtalet om lektionerna och hur vi kan förbättra dom kom ett elevförslag upp. Om det inte är bra arbetsro sätter vi ett kryss på tavlan vid den lektionen. Fem kryss = en stjärna stryks. Alla var med på den här idén så nu har vi provat i två dagar och vi är överens om att fortsätta med detta även efter lovet.
Sen i torsdags har eleverna tjänat tre stjärnor och tre kryss.

Veckan efter lovet kommer det ske en del förändringar i schemat. Idrotten kommer fortfarande vara på måndag och fredag. Det är några lektioner som bytt tider och dagar. Både Jonas och Ulrika kommer vara med klassen vid olika tillfällen. Jag lägger ut det nya schemat här på bloggen. Har ni några frågor så får ni kontakta mig.



Ha ett trevligt läslov!

Johanna